Допълнителни продукти

Над 30 луксозни колекции за 9 години

“Вестникарска група България” за първи път в страната предложи на читателите на вестници допълнителни медийни продукти, като адаптира западноевропейския модел за разпространение на книга с вестник.

През последните 9 години ВГБ разпространи повече от 30 колекции с обслужваните от нея издания.

Всички допълнителни продукти имат за цел да улеснят читателя в избора на качествена медия, да продължат мисията на вестниците да информират и забавляват. Не на последно място – да допринесат за културното и духовното развитие на читателя, да бъдат отговорен и авторитетен посредник между периодичния печат и качествената литература, кино и др.

Грандиозен успех постигна първата поредица “Златна колекция на XX век”. Тя стартира в края на март 2005 г. и в продължение на 40 седмици заедно с водещите всекидневници “Труд” и “24 часа” радваше ценителите на качествената художествена литература със световни и български бестселъри. Под мотото “книгите са винаги на мода” се възроди масовия интерес на българина към четенето.

След фурора със “Златна колекция на ХХ век” последва най-успешната в България DVD колекция - “Златни български филми”, разпространявана в продължение на 51 седмици с в. “24 часа”. Сред хитовете в поредицата са любимите на всички българи филми “Оркестър без име”, “Козият рог”, “Топло”, “Хан Аспарух”, “Любимец 13”, “Осъдени души”,“Тримата от запаса”, “Дами канят” “Момчето си отива”, “Всичко е любов”, “Вчера” и много други.

За любителите на руското кино с в. “Труд” бе разпространена DVD колекцията “Особености на руското кино” . Сред лентите в поредица от 24 брилянтни комедии и вълнуващи драми са “Бялото слънце на пустинята”, “Белоруската гара”, “Дванадесетте стола”, “Диамантената ръка”, “Гара за двама” , “Москва не вярва на сълзи” и няколко бисера от серията за особеностите на руския лов и риболов и политика.

В колекцията “Златни детски книги”, разпространявана от май до октомври 2006 г. с “Труд” и “24 часа”, е събрана непреходната класика, която всяко дете трябва да има като: “Мечо Пух”, “Алиса”, Пипи дългото чорапче”, “Приказки от 1001 нощ”, “Ян Бибиян”, “Макс и Мориц”, приказките на Андерсен, “Български народни приказки и др.

“Илюстрована семейна енциклопедия” в 16 тома с в. “Седмичен Труд” зарадва децата и техните родители с невероятно полиграфическо качество, стилно оформление и богато съдържание. Това е първата енциклопедия, продавана заедно с вестник. През същата 2007 г. излезе “Голяма детска енциклопедия”.

Поредицата включваше 20 тематично подредени тома, които покриват всички сфери на човешкото знание. Със своето богато съдържание колекцията е незаменим помощник и съветник за всяко дете.

Още по-голям успех постигна “Голяма енциклопедия на страните” в 16 тома заедно с вестниците “Труд” и “24 часа”. Любителите на географията и всички любознателни читатели намериха в нея подробна и богато илюстрована информация за държави на планетата Земя.

С водещия женски вестник “Всичко за семейството” бе разпространена поредицата “Апетитната колекция”. В 12 тематични книги са събрани шестотин уникални рецепти на Иван Звездев, придружени с невероятни илюстрации. В трите диска “Стройни и енергични със Синди” за добрата форма на дамите се погрижи световният топмодел Синди Крауфорд. Седмичникът “168 часа” предложи на своите читатели две DVD колекции от документални филми на “Хистъри ченъл”, показващи неизвестни архивни кадри – “Тайни и загадки” и “Великите шпионски истории”.

През септември 2007 г. с “24 часа” бе разпространена поредица “50 въпроса за…”. В 16-те тематични книги са събрани въпроси и отговори от култовата рубрика на вестника “Докторе, кажи”. Здравни съвети дават водещи специалисти, а езикът е разбираем за всеки.

През октомври 2007 г. с “Труд” и “24 часа” за първи път на българския пазар се появи поредица с музикална класика като приложение с вестник. Колекцията “Шедьоври на класиката” включва безсмъртни произведения на 30 гениални композитори, събрани в 30 диска заедно с луксозни биографични книги. Книгите са с твърди корици, богати цветни илюстрации и отлична полиграфия.

През 2008 г. отново с „Труд” и „24 часа” излязоха две патриотични колекции: „1000 неща, които трябва да знаем за България” и „България – загадки от вековете”, които се радваха на изключителен успех. През 2009 г. пак двата всекидневника предложиха на читателите си втора мащабна романна „Златна колекция XIX век”, включваща 40 заглавия от световната класика. През следващата 2010-а дойде ред на първата многотомна енциклопедия „Шедьоври на световната кухня”.

В три поредни години (2011 – 2013 г.) с небивал успех излязоха 4 поредици на Дисни: „Приказна колекция”, „Вече знам”, „Меденосладка енциклопедия Мечо Пух” и „Приказки на глас”.

Вестник „Труд” възроди масовия интерес към родното филмово изкуство с две DVD поредици „Ново българско кино” съответно през 2010 и 2012 г. През 2009 г. пък разпространи уникалната CD поредица „250 македонски песни за душата” и DVD колекцията самоучители „Луди танци”.

От ноември 2011-а до април 2012 г. бе разпространена първата след демократичните промени многотомна „Голяма енциклопедия България” – 12-те тома се родиха от партньорството на КК „Труд” и БАН. През същата година излезе за първи път в България” бе разпространена и предизвикалата фурор от Русия и Франция до САЩ и Канада манга енциклопедия „Защо?” в 15 тома. Родолюбците пък зарадвахме с колекцията „Бележити българи” в 10 тома и уникалната юбилейна „Хроника на Българската война”, посветена на 100-годишнината от паметното събитие.

За информация относно колекции и допълнителни продукти, разпространявани с издания, обслужвани от ВГБ можете да звъните на телефон (+359) 02 9422348 всеки работен ден между 10-12 и 14-16 часа.