“Големите малки” в бизнеса стават известни на 30 май

“Големите малки” в бизнеса стават известни на 30 май

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи една от наградите на победителите в националния конкурс за успешен малък бизнес

Победителите в конкурса за успешен малък бизнес „Големите малки“ ще станат известни на 30 май. Церемонията по награждаването на фирмите ще се състои в София Тех парк в присъствието на г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България, който ще връчи наградата на участника, събрал най-много гласове от журито.

Националният конкурс „Големите малки“ се организира за втора поредна година от вестник „24 часа“. Наградата за победителите е рекламен пакет на стойност 10 000 лв в печатното и онлайн изданието на вестника. По този начин „24 часа“ подава ръка на предприемачеството и спомага за развитието на малкия бизнес в България. Вестникарската реклама ще позволи повече хора да научат за бизнеса на тези фирми, а това означава повече клиенти, повече продажби, повече пари за инвестиции, повече разкрити работни места.

“Правим го, за да покажем, че в България не всичко е “сиво”. Че има бизнеси, които се преборват успешно с кризата. И които могат да служат за пример на останалите предприемачи в България”, обяви Венелина Гочева, издател на “24 часа”.

В тазгодишното издание на конкурса участваха 85 фирми от различни сфери на бизнеса. Приемът на кандидатури приключи на 16 май, а имената на победителите се пазят в тайна до деня на официалната церемония.

Право на участие в конкурса имат всички български фирми, които отговарят на законовите критерии за “малък бизнес” - до 50 служители и оборот под 10 млн. евро на година. Участниците трябваше да аргументират пред журито с кратко есе защо смятат, че техният малък бизнес е “Голям”. А също - да представят идеите си за развитието на бизнеса си в следващите 5 години.

Партньори в тазгодишната кампания са Министерството на икономиката, Агенцията за подпомагане на малки и средни предприятия, най-голямата работодателска организация КРИБ, “Пощенска банка”, МЕТРО България, Мтел, Българската банка за развитие, DHL Express България, Sofia Tech Park и All Channels.

Информация за медиите: Церемонията ще се проведе във фоайето на сграда „Бизнес инкубатор“ в София Тех Парк с начален час - 17.30 часа. Достъпът до събитието е свободен за представители на медиите, но се изисква предварителна акредитация на тел. 02/ 942 2010