Нов рекорд за сайта на "24 часа" - 2 048 128 са чели през септември

Нов рекорд за сайта на "24 часа" - 2 048 128 са чели през септември

Нов рекорд по посещения регистрира сайтът на "24 часа" през септември, показват данните на Gemius на месечна база - посетен е от 2 048 128 потребители (виж графиката). Това е най-високият резултат, постиган от създаването на 24chasa.bg, а прогнозата за октомври е още по-висока.

Реално читателите ни са повече, защото Gemius измерва само българския трафик, а всеки пети в 24chasa.bg, както и в мобилния  m.24chasa.bg, влиза от чужбина.

Предишният рекорд беше през юли, когато в сайта са чели 1 996 331. За пръв път през тази година посещенията в 24chasa.bg през летните месеци не намаляват, а растат. 

В статистика на Gemius влизат и читателите на "24 часа" в Instant Articles - 24chasa.bg e и една от първите български медии, които създадоха в началото на годината съвместна новинарска платформа с Facebook, където вече има над 40 000 читатели всеки ден.

Gemius oтчита и най-новата аудитория на "24 часа" - от аналогичната новинарска платформа AMP, която създадохме наскоро с Google, където вече четат над 20 000 уникални потребители всеки ден.

За огромния ръст в сайта на "24 часа" има три основни причини:

1. Направихме редизайн на мобилната версия и я обогатихме с още съдържание, включително много видео. Сега мобилната версия на сайта не се различава много визуално от десктоп версията, но зарежда съдържанието по-бързо и е много по-удобна за ползване от мобилно устройство, включително само с една ръка (виж видеото).

2. Създаването на съвместните платформи с Facebook - Instant Articles и с Google - AMP.

2. Глобалната тенденция е до съдържанието да се стига все повече от мобилни устройства. При повечето големи световни новинарски сайтове съотношението мобилни-десктоп потребители е от 50 на 50 до 70% в полза на мобилните версии. 

Най-важната причина за неспиращия ръст на "24 часа" е уникалното съдържание, произвеждано денонощно от професионални журналисти, както и марката на медията, която е символ за качествена журналистика.

През 51 онлайн канала се разпространява съдържанието от изданията на Медийна група България (МГБ).

Най-много  медийни канали  има брандът „24 часа” – общо 10, между които десктоп и мобилни сайтове, фейсбук и туитър канали, както и други мултимедийни платформи.  

Според данните на Gemius за юли мобилният сайт на „24 часа” – m.24chasa.bgе номер 1 в новинарския сегмент. Десктоп вариантът на „24 часа”  е в Топ 3.

Още един от сайтовете на МГБ – на „Български фермер”, е номер 1 в своя сегмент, показват данните на Gemius. Неговото съдържание се разпространява чрез 5 онлайн платформи.

Всички останали сайтове от групата на МГБ имат ръст през тази година, като при повечето той е двуцифрен.