„24 часа” отново подава ръка на малкия бизнес

„24 часа” отново подава ръка на малкия бизнес

Поредица от обучителни семинари за предприемачи - част от кампанията за насърчаване на малкия бизнес в България, стартира вестник „24 часа” съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Партньори на инициативата са Министерството на икономиката, Конфедерацията на работодателите в България, Българската агенция за експортно застраховане и Пощенска банка.

На 17 и 18 април в Бургас и Стара Загора се провеждат първите два семинара. Събитията ще поставят фокус върху възможностите за финансиране на проекти по Оперативна програма „Конкурентоспособност”, за увеличаване на продажбите и търсене на нови пазари чрез инструментите на ИАНМСП в България и чужбина, както и за разширяване на производството чрез инвестиции в нови машини с помощта на банкови кредити.

Внимание ще бъде отделено и на застраховането на различни рискове, свързани с дейността на фирмите. Участниците в семинарите ще получат съвети как да си осигурят защита от държавата при неплащане, забавено плащане по търговска сделка или изпадане в несъстоятелност на партньорски фирми.

На 15 и 16 май предстоят семинари във Варна и Русе. Участието в семинарите е напълно безплатно за бизнеса. Право на участие имат всички малки и средни предприятия от съответните региони.

Това е поредната инициатива на „24 часа” за насърчаване на малкия бизнес в България. За четвърта поредна година вестникът организира и конкурс „Големите малки”, в който 10 фирми ще получат награда - безплатна реклама на стойност 10 000 лв. в изданията на „Медийна група България”. Повече информация за конкурса и условията за участие може да откриете на www.golemitemalki.bg.

Календар на семинарите:

17 април - Бургас, експоцентър „Флора”, Приморски парк, начало 14 часа

18 април - Стара Загора, зала на Общинския съвет, бул. „Цар Симеон Велики” № 107, начало 14 часа

15 май Варна, зала „Варна” в сградата на общината, начало 14 часа

16 майРусе, Русенски университет, корпус 2 - зала 2.101, начало 14 часа

Изпращайте вашите заявки за участие в семинарите на e-mail: marketing@vgb.bg