На втори дебат за „Хемус” събираме министър, депутати, кметове и бизнес

На втори дебат за „Хемус” събираме министър, депутати, кметове и бизнес

Вестник „24 часа” и Министерството на регионалното развитие и благоустройството организират втори дискусионен форум на тема „Магистрала „Хемус” – възраждане на българския Север” на 28 май във Велико Търново.

Магистрала “Хемус" ще свърже в един маршрут столиците на България от миналото и настоящето - София, Велико Търново, Преслав, Плиска, както и морската столица Варна. Тя ще даде тласък на цялата Северна България като засили икономическите, културни и туристически връзки както с Южна България и Балканите, така и с Европейския съюз на север - пресичат я двата основни пътя към ЕС - през Русе и през Видин.

На дискусията ще съберем изпълнителната, местната власт, депутати, строителни компании, инвеститори, за да дискутираме как ще се развиват общините, през които ще премине магистрала “Хемус”. В дебата ще участват: министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, депутати от съответните избирателни райони в региона, кметът на града-домакин Даниел Панов, както и кметове на градове по пътя на магистралата.

Основни акценти в дискусията:

• какво се случи за „Хемус” след първата среща, какво предстои

• какви възможности за икономиката на Северна България ще отвори

довършването на магистралата

• какви са вариантите за трасето и отбивките на бъдещия аутобан

• кои общини и населени места са с най-голям потенциал за растеж

• въпроси и отговори с участието на министър Николай Нанков

Събитието е подкрепено от фирмите "Хидрострой", "Джи пи груп", "Геострой", "Евроалианс" и "Пътни строежи"-Велико Търново.

Още по темата четете на 24chasa.bg