Национална мрежа "Ресурси" ще изградят КРИБ, "24 часа", сп. "Икономика" и Кмета.бг

Национална мрежа "Ресурси" ще изградят КРИБ, "24 часа", сп. "Икономика" и Кмета.бг

 Къде в България си струва да се прави успешен бизнес, ще се вижда лесно в дигитална карта на българските общини. Тя ще събере на едно място цялата необходима информация за развиване на един инвестиционен проект - къде какви работници има, какви са бизнес приоритетите на съответния регион, какъв е наличният потенциал за разрастване, какви професионални училища има, колко души ще излязат в пенсия в следващите 10 г. и колко и с какви специалности ще навлязат на пазара на труда.

Това е същността на Националната мрежа “Ресурси”, която ще изградят Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ), вестник “24 часа”, списание “Икономика” и “Кмета.бг”. 

Пилотен проект за община Ботевград бе представен на 11 юни на националната конференция “Образование и труд - локални проблеми, глобални решения”, от издателя на “24 часа” Венелина Гочева.

Половината българско правителство участва в конференцията в хотел “Маринела” - двамата вицепремиери Томислав Дончев и Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на образованието Красимир Вълчев, социалният министър Бисер Петков, туристическата министърка Николина Ангелкова, зам.- министърът на икономиката Александър Манолев.

Срещу министрите и кмета на София като дебатиращи се изправиха представителите на едрия бизнес: Николай Вълканов, шеф на “Минстрой” и зам.-председател на КРИБ, Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ, Радомир Чолаков, изпълнителен директор на “Каолин”, Любомир Минчев, съсобственик в “Телелинк”.

В залата бяха ректори на висши учебни заведения, предвождани от този на СУ “Св. Климент Охридски” проф. Анастас Герджиков, директори на професионални училища, които имат успешен опит в работата с бизнеса, шефовете на парламентарните комисии по икономика Петър Кънев, по образование Милена Дамянова и на социалната Хасан Адемов, шефът на НОИ Ивайло Иванов.

Партньорство в проекта дават българските кметове чрез сдружението на общините, чийто изпълнителен директор Силвия Георгиева потвърди поетия от председателя Даниел Панов ангажимент. 

Подробности за конференцията четете на 24chasa.bg