В. "Български фермер" обявява приза „Агробизнесмен на България’2018”на 13 ноември в НДК

В. "Български фермер" обявява приза „Агробизнесмен на България’2018”на 13 ноември в НДК

Вестник „Български фермер” отличава успелите в агробизнеса за 27-ма поредна година

На 13 ноември в зала 6 на НДК министърът на земеделието Румен Порожанов ще връчи приза „Агробизнесмен на България’2018”.

Носителят на отличието ще бъде обявен от вестник „Български фермер”, най-авторитетния вестник в бранша, на изискана церемония с начало 15 часа в присъствието на агробизнесмени, земеделски производители, представители на браншови организации, финансови институции, научните среди и медиите. „Български фермер” ще отличи и успешно представили се през годината производители и компании в агросектора в 9 отделни категории.

Годишният приз „Агробизнесмен на България”, учреден през 1991 г. , е първият и най-авторитетен в бранша, връчван от медиите, с който се удостояват личности и фирми, постигнали безспорни успехи в аграрния сектор. Носители на отличието са хора, които въвеждат моделите на модерното фермерство, създават брутен продукт и добавена стойност. Хора, които правят стопанства за пример.

Номинираните за тази година, която бе с доста капризи на климата и болести за растенията и животните, са повече, сравнени с последните пет години. Впечатление прави и това, че за награди в категориите се предлагат и повече млади хора.

Преди церемонията присъстващите ще дискутират с министър Порожанов и с изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ Живко Живков подкрепата за българските производители на агростоки и ключови въпроси, свързани с Общата селскостопанска политика след 2020 г.

Кампанията за определяне на лауреатите, срещата с агробизнеса и церемонията по връчването на приза „Агробизнесмен на България“ и отличията в категориите се осъществява с подкрепата на Банка ДСК и партньорството на „Филип Морис България“.