Енциклопедия "Какво, Кога, Къде и Как" с в. "168 часа"

Енциклопедия "Какво, Кога, Къде и Как" с в. "168 часа"

Енциклопедията "Какво, кога, къде и как" по увлекателен начин разкрива най-значимите исторически събития от зората на цивилизацията до съвременността.         

В достъпен вид в енциклопедията ще откриете увлекателни разкази за битки, велики открития, политически и икономически революции и развитие на религиите. Богато илюстрирана с картини, снимки и документи от различни епохи, книгата ни запознава с личности и събития, оказали най-съществено влияние върху световната историяот 2500 г. предин. е. до наши дни.
Ако искате да разберете каква е била причината за строителството на Великата китайска стена,  как се е издигнала Великобритания, къде са открити изворите на Нил,кога са основани САЩ и как Русия се превръща от изостанала страна в империя, то тази енциклопедия по достъпен начин ще ви направи съпричастни на тези исторически събития. По великолепен и достъпен начин са представени и биографиите на велики личности, които имат най-значим принос в историята на човечеството.

Затова освен информация за съдбовни битки, войни и бедствия в книгата са намерили подобаващо място и някои от най-знаковите моменти от развитието на науката, технологиитеимедицината. В изданието е отделено място и за най-интересното от историята на изкуството и развитието на религиите.

"Отделните събития не могат да дадат ясна представа за историята на човечеството. Учените правят разлика между исторически събития и исторически процеси, оказващи промяна на хората в рамките на по-дълъг период от време. Подобни процеси са отразени в книгата чрез 10 специални рубрики, които описват свързани помежду си събития", пише в предговора си към изданието бележитият английски историк лорд Ейза Бригс, който е един от авторите на книгата.

В края на книгата авторите са добавили и специална рубрика "Бележити дати". Благодарение на нея може да се ориентирате за времето и мястото на най-важните събития. Те са селектирани по години и по континенти така, че удобно да могат да се правят справки и съпоставки.

От 22 май търсете с в. "168 часа"

450 страници, с твърди корици на цена 24.99 лв. без вестник, 25,99 лв. с вестник. Разпространява се по вестникарските павилиони като приложение на в. "168 часа" до изчерпване на количествата.

Поръчайте онлайн