„24 часа” награждава добротворците на 2015 г.

„24 часа” награждава добротворците на 2015 г.

Кампанията на вестник“24 часа” за достойните българи всяка година събира на тържествена церемония наши съвременници, направили добро.

От 13 години “24 часа” отличава онези добротворци, които са спасявали човешки живот, помагали са на хора в беда, протегнали са ръка на нуждаещи се от покрив, от работа или от окуражителни думи.

От няколко години партньор в кампанията ни е и БНТ.

През 2014 г. с голямата награда “Достоен българин” удостоихме дядо Добри, светия старец от с. Байлово, който от години дарява хиляди левове на църкви и храмове, и майката на убития в Ирак рейнджър Антон Петров - Иванка Петрова, която всяка година дава стипендия на дете от неговото училище - русенската гимназия по корабостроене. Награда получи и дядо Манчо - Замфир Манчев от Смолян, който строи безплатно чешми за хората в планината. Възрастният човек се разплака, когато пое отличието си на достоен българин, но развълнува и всички в залата, когато искрено им призна, че никога не е бил толкова горд от онова, което прави, но и никога не е бил толкова високо оценен, както на тази тържествена церемония, на която “24 часа” и БНТ събират достойните българи за годината.

Тази година кампанията е с подкрепата на Мтел, както и с партньорството на Националния дворец на културата. Достойните българи за годината ще бъдат отличени на тържествена церемония в София на 11 май в НДК.