Винените маршрути тръгват от 12 март

Винените маршрути тръгват от 12 март

На 12 март в Банско ще бъдат представени първите две от общо 12 винено-кулинарни дестинации на България – Долината на Струма и Долината на Места. В Банско ще е първата от 6-те кръгли маси в страната, на които две министерства – на туризма и на земеделието и храните, обединили усилията си в общ проект „Сподели България”, ще запознаят местния бизнес, браншовите организации и общините с проекта си за винено-кулинарните маршрути на България. Проектът бе огласен пред медиите от двете министерства през октомври м. г.

Двете министерства предвиждат винено-кулинарни дестинации окончателно да бъдат обявени в средата на 2018 г. След това да бъдат дигитализирани и качени на сайта на туристическото ведомство.

„Избрахме дестинациите да са 12, като бройката отговаря на месеците в годината”, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова. Дестинациите ще включват традиционни вина, характерна кухня за региона и близо 50 общини и около 100 туристически обекта. Да се борим дестинациите да достигнат броя на дните от месеца, пожела земеделският министър Румен Порожанов. Според него идеята е изключително добра, защото съчетава туризма с опознаване на традициите и местната кухня и извежда България на картата на европейския винен туризъм.

Вестник „24 часа” ще разкаже и представи в поредица специални приложения в съботните си броеве и на своя сайт 24chasa.bg 12-те винено-кулинарни дестинации - винарни, преработватели, произвадители, мандри, препоръчано от "24 часа" –ресторанти, хотели, заведения, атракциони, места за отсядане и др. По този начин "24 часа" ще спомогне чрез милионната си принт и онлайн аудитория за популяризирането и широкото обсъждане на проекта.

Рекламна тарифа за приложенията на 17 и 24 март - принт и онлайн