Национална мрежа "Ресурси" лансират КРИБ, "24 часа", сп. "Икономика" и Кмета.бг

Национална мрежа "Ресурси" лансират КРИБ, "24 часа", сп. "Икономика" и Кмета.бг

Двама вицепремиери и четирима министри заедно с работодатели ще участват на 11 юни в конференция “Образование и труд - локални проблеми, глобални решения”.

Това е поредна инициатива на в. “24 часа” за намиране на решение на проблема с качеството на работната ръка. Още през 2014 г. вестникът започна кампанията “Учи, за да работиш”, от тази година пък е каузата за дигитализация на образованието, за да произвежда по-подготвени кадри.

Възможно ли е централна, местна власт и бизнес да планират необходимостта от човешки ресурси за България за следващите 20 години?

На този въпрос ще търси отговор на Националната конференция “Образование и труд - локални проблеми, глобални решения.

На 11 юни от 10 часа в зала “София” на столичния хотел “Маринела” своята визия ще споделят вицепремиерите Томислав Дончев, Екатерина Захариева, министрите Красимир Вълчев, Бисер Петков, Емил Караниколов, Николина Ангелкова. Бизнесът в лицето на Иван Вутов от “Геотрейдинг”, Любомир Минчев от “Телелинк” и проф. Николай Вълканов от “Минстрой Холдинг” също ще оповестят своята гледна точка.

Партньори на събитието са Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, “24 часа”, kmeta.bg и списание "Икономика". Ще бъде обявена идеята за национална мрежа “Ресурси” - интерактивно пособие, което да срещне нуждите на бизнеса с предложенията на местните власти.