24chasa.bg - новинарски сайт № 1 и през месец юли

24chasa.bg - новинарски сайт № 1 и през месец юли

Към добрите летни новини прибавяме още една: и през месец юли 24chasa.bg отново е №1 сред новинарските сайтове в България с ръст от 33.31% на годишна база.

Благодарение на качествената и модерна журналистика, устойчивия бизнесмодел и високи стандарти на Медийна група България онлайн изданието на в. „24 часа” – 24chasa.bg е с непрекъснат ръст на читателите.

Според последните данни на метриката Gemius от юли 2018 24chasa.bg е посетен от 1 325 463 уникални потребители, от които 366 682 са посещенията в десктоп версията и 1 144 097 през телефон и таблет.

Ето как изглежда аудиторията на 24chasa.bg:

• 56% от аудиторията в десктоп версията са жени, а 44% - мъже.

• 59% са в най-активната възраст - 25-54 г.

• 66% от читателите на онлайн изданието са с полувисше образование, бакалавърска, магистърска или докторска степен.

• 25% са с чист месечен доход над 1000 лв., а всеки осми е с нетна заплата над 1 500 лв.

• 53% от населението живее в София, Пловдив, Варна или Бургас

• 320 000 читатели от чужбина всеки месец са в 24chasa.bg, като топ 10 на страните, от които ни посещават са: Германия, САЩ, Великобритания, Франция, Турция, Испания, Канада, Гърция, Италия, Австрия

Мобилната версия m.24chasa.bg пък е с ръст от 42.26% спрямо същия месец миналата година и вече е на второ място по посещения според Gemius. Все повече читатели ни посещават през телефон или таблет благодарение на редизайна на сайта, които направихме преди няколко месеца, както и на желанието да сме иновативни и непрестанно да се развиваме чрез интегриране на платформи като Google AMP и Facebook Instant Articles. Мобилната аудитория на 24chasa.bg е много подобна по състав на десктоп юзърите, но с известни разлики. 50/50 са мъжете и жените, които ни посещават. Мобилните ни читатели са по-млади и активни – 74% са в най-активната възраст между 25- 54 г.

Нито един от горните проценти не е резултат от купен трафик, за което благодарим на верните си читатели, някои от които са с нас вече 27 години!

Всички те могат да бъдат спокойни - нито някога сме ползвали техните данни, нито някога ще си позволим да злоупотребим с доверието им.

Качествената и модерна журналистика е запазена марка на най-влиятелния всекидневник в страната, затова читателите му продължават да го харесват и предпочитат. Именно устойчивият модел и високи стандарти на марката „24 часа” още в началото на година превърнаха онлайн изданието www.24chasa.bg в новинарски сайт №1 в България.

Сайтът на „24 часа" (24chasa.bg) е най-големият новинарски сайт в България, защото трафикът му се дължи на авторски материали, подготвяни денонощно от екип професионални журналисти.