"Отличниците на България" прие втори випуск

"Отличниците на България" 
прие втори випуск

35 ученици, получили значими международни отличия в почти всички сфери на науката, са новите членове на клуба “Отличниците на България”, който събира най-умните деца в страната по иницатива на “24 часа”. Те бяха приети пред министъра на образованието Красимир Вълчев и представители на едни от най-големите компании в страната, които са партньори в инициативата - А1, “Джи Пи Груп”, “Каолин”, “Зора”, фондация “Трейс за хората” и “Дънди прешъс металс”.

“Във втория випуск са хора като Георги, когото “Харвард” посочи за бъдещия лидер на България, най-малката щатна музикантка, прекрасни 6-годишни деца, които могат да заслепят всеки възрастен. Тук обаче са и хората, които правят големия бизнес в България, и вероятно са тук и като ловци на умове. Много мислехме как “Отличниците на България” да станете платформа за добрите неща в образованието. На 6 ноември ще направим един дебат за образованието с учениците, без възрастни и без министър. А в края на януари, когато се върнат в България хората от първия випуск, ще ви съберем в “Клуб 24 часа” за един разговор за образованието тук и извън България”, обърна се към отличниците издателят на “24 часа” Венелина Гочева.

Изключително силно впечатление на церемонията направиха наградените, които, без да се познават и без да се договарят предварително, благодариха поименно на учителите и менторите си, които са им помогнали да се изградят като характер и ум.

Обзорен репортаж за церемонията "Отличниците на България" със снимкова галерия и видео от основните моменти вижте в сайта 24chasa.bg тук