Национална конференция "Образование 4.0" в НДК

Национална конференция 
"Образование 4.0" в НДК

Вестник "24 часа" и VIVACOM организират национална конференция за дигитално образование "Образование 4.0" на 21 февруари в столичния НДК. 

Партньори в кампанията са Министерството на образованието и науката, Столична община, Дигитална национална коалиция (ДНК), Асоциация „Родители”, Националният център за безопасен интернет, образователният сайт Уча.се.

Целта на форума е заедно да обсъдим конкретни мерки и срокове за дигитализация на образованието и да формулираме с помощта на партньорски институции пътна карта за дигитализация на образованието.

В конференцията ще участват министърът на образованието Красимир Вълчев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието, София-град, Гергана Паси, председател на Дигитална национална коалиция, директори и преподаватели от различни училища, ученици, родители, създатели на дигитално съдържание за преподаване и обучение, НПО с пряко отношение към дигитализацията на образованието

Кампанията „Образование 4.0” стартира на 1 юни 2018 г. с обща дискусия за интегрирането на технологиите в образователния процес в българското училище. Последваха три кръгли маси, на които учители от цялата страна, ученици и родители от различни училища, дискутираха бъдещето на дигиталното образование. Националната инициативата „Образование 4.0” на в. „24 часа” и VIVACOM ще продължи дългосрочно да работи както за популяризиране на добрите примери за дигитално образование у нас и обмяната на опит между участниците в учебния процес, така и за въвеждане на новите технологии и прилагане на ползите от тях във все повече български училища.