Днес награждават победителите в петия сезон на "Големите малки"

Днес награждават победителите в
петия сезон на "Големите малки"

В конкурса се включиха 88 кандидати, 10 от тях получават реклама на стойност 10 хил. лв. в “24 часа”

Днес на церемония в “София Тех парк” ще бъдат връчени наградите на фирмите - победители в петия сезон на конкурса на вестник “24 часа” “Големите малки”.

В кампанията, която има за цел да насърчи малкия бизнес в България, този път участваха 88 фирми, които отговарят на законовите изисквания за малък бизнес - до 50 служители и оборот под 10 млн. евро на година. Те аргументираха пред жури в кратък текст защо смятат, че техният малък бизнес е “голям”, и представиха идеите си за развитието му през следващите 5 години.

От тях бяха селектирани 21 фирми с най-интересни номинации, които представиха под форма на събеседване с журито своя бизнес. От тях чрез гласуване бяха определени 10 победители в категориите “Стартъп”, “Иновативна фирма”, “Устойчиво развитие” и “Социално предприемачество”. Най-голяма бе конкуренцията в категория “Стартъп” и затова в нея с награди ще бъдат отличени пет фирми.

Наградата за десетте победители в различните категории е реклама на стойност 10 хил. лв. в хартиеното и онлайн изданието на вестник “24 часа”. Но тъй като изборът беше труден и на практика участващите претенденти заслужават да бъдат отличени, е решено всички участници в конкурса да получат 50% отстъпка от цените на рекламата в изданията на “Медийна група България” до края на календарната 2019 г.

Наградите ще връчат министърът на икономиката Емил Караниколов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, главният редактор на “24 часа” Борислав Зюмбюлев, изпълнителният директор на Фонда на фондовете Александър Георгиев, изпълнителният директор на “София Тех парк” Тодор Младенов, шефът на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия Бойко Таков, директорът на Българската агенция за експортно застраховане Панайот Филипов и др.

Спонсори на инициативата са Пощенска банка, БАЕЗ, А1, “Вода Михалково” и Фондът на фондовете.