Патриарх Неофит освети новата сграда на "24 часа", вижте как (Видео)

Патриарх Неофит освети новата сграда на "24 часа", вижте как (Видео)

егово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, Западно-и средноевропейският и Старозагорски митрополит Антоний и Браницкият епископ Григорий осветиха новата сграда на “24 часа” и Медийна група България на ул. “Св. св. Кирил и Методий” 84 в София. “Когато търсихме сграда и дойдохме тук, съдружникът ми адв. Митко Димитров каза - тук ще е. Какво по-хубаво място за хора, които боравят с буквите от “Св. св. Кирил и Методий”, каза преди освещаването управителят на Медийна група България и издател на “24 часа” Венелина Гочева. Водосвета води митрополит Антоний с благословията на патриарх Неофит. С “Многая лета” завърши службата. После духовниците поръсиха със светена вода всички офиси и присъстващите служители на фирмата. “Комуто много е дадено, от него много ще се иска. Бъдете вестители на правдата, любовта и мира. Това, което отразявате, нека бъде преди всичко Божията правда. Не правете нищо без Бог. Както казах в молитвата, нищо на този свят не става без Бог. Така че правете всичко с Христовата вяра и любов в сърцето”, пожела на финала митрополит Антоний.
След церемонията патриархът и висшите духовници поръсиха със светена вода всички редакции в новата сграда.
“Роден съм на тази улица, кръстен съм на църквата на улица “Кирил и Методий” и бях в началното 13-о училище “Кирил и Методий”, разказа спомени предстоятелят на Българската православна църква. “Не ми се тръгва, толкова ми бе приятно да говоря с толкова църковни хора”, каза на сбогуване патриарх Неофит. Бяха обсъдени актуални теми и проблеми на църковния живот и медийната среда, както и бъдещо сътрудничество между “24 часа” и Българската православна църква, за да може християнската религия и ценности да достигнат до повече българи в страната и зад граница.
Висшите духовници се помолиха и за колегата ни Николай Москов, който почина точно преди половин година. Той беше най-посветеният в религията журналист, който отразяваше дейността на БПЦ.
“С благословение за нови успехи”, написа преди тръгване Патриарх Неофит на табло с пожелания във фоайето.