Живот без рак

Вестник "Живот без рак", подобно на своя близнак "Здраве без лекарства", казва как да избягваме болестите и как да се справяме с тях. Той обаче поставя акцент върху ЕДНА болест, а именно "императора на всички болести" - рака. Това прави "Живот без рак" уникален вестник за България, а и не само.

Болестите в най-голяма степен са свързани с начина на живот и на първо място с храненето. Това с пълна сила важи и за рака. Съответно вестникът набляга на полезните и вредните храни, на канцерогенните химикали в околната среда и на стресиращите фактори, които отключват болестта.

Спори се колко са видовете рак при човека - дали 150 или над 300. Безспорно е обаче, че в Европа в наши дни всеки един от трима души през живота си развива някакъв вид рак. А най-важното за всеки пациент след поставянето на диагнозата е информацията. Вестникът задоволява именно този глад - за болестите, симптомите и стадиите им, за начините на лечение, за нови лекарства и терапии, за медицинските пробиви, но и за това кой начин на живот помага за възстановяването. В този му аспект вестникът е един разгръщащ се във времето пълен справочник за рака.

"Живот без рак" редовно представя и методи на лечение извън модерната (алопатична) медицина, древни и нетрадиционни практики, доказали своята ефикасност и полезност за период от над 5000 г. Той дава място не само на различните лечители и школи, но и на потресаващите лични истории на хора, водили битка и победили болестта си.