Търсете "50-те най-загадъчни места в България"

Търсете "50-те най-загадъчни места в България"

От 12 юли търсете новия патриотичен атлас за всяко семейство - "50-те най-загадъчни места в България" - в книжарниците в цялата страна и онлайн на trud.cc 

Това е поредното издание от серията "50-те" на Книгоиздателска къща "Труд".

България е била земя на древни племена, макар че най-ранните свидетелства за човешко присъствие по земите на днешната ни родина датират от преди 200 – 100 хиляди години, или епохата на палеолита. Сред най-ранните човешки следи по днешните български земи са откритите в пещерата Козарника неандерталски останки на около 150 хиляди години. Всички тези народи са оставили по нещо забележително след себе си – изкуство, обичаи, религия и вярвания, паметници и легенди за тях. Във всяко кътче на България има място, за което се разказват мистични легенди, за което се вярва, че цери болежки, или което всява страх и носи странни поверия.

Именно с тези свети места е свързана тази книга. Тя ще ви разходи из Родопите, Странджа, Рила, Средна гора, из малки селца и забравени махали. Дяволският мост на река Арда, Каменната гора “Побитите камъни”, Белоградчишките скали, “Очи-те на Бога”, Крушунски водопади, Кътинските пирамиди, Село Златолист, Рупите, Белинташ, Татул са сред легендарните и загадъчни обекти, които сме включили. 

Разбира се, те са много повече от петдесет, и се надяваме да опознаете и другата страна от красотата на България.

Вижте и други книги от серията "50-те" на КК "Труд":

"50-те светини, пред които се прекланя всеки българин"

"50-те песни и стихове, които ни правят българи"

"50-те светини извън България, които всеки трябва да види"