КК "Труд" предлага над 1600 заглавия

Книгоиздателска къща „Труд", основана преди 26 г., се е утвърдила като едно от най-престижните издателства в България с повече от 1600 заглавия в портфолиото си, с известни български и чуждестранни автори.

Сред най-авторитетните издания са енциклопедичните:

„Българска енциклопедия А-Я" в 12 тома; „Двуезична енциклопедия на София”, „Енциклопедия на виното”; „Енциклопедия на българския театър”; „Риболовна енциклопедия”; „Ловна енциклопедия” и др.

Поредицата „Справочници 21. век”:

Картинните „Оxford-Duden", „Английско - български юридически речник” на изтъкнатия юрист Христо Данов, „Италианско-български речник", двутомният „Чешко-български речник”, „Гръцко-български речник”, „Ивритско-български речник”, „Философски речник” и много други.

Поредица „Нобелисти”:

Всички значими трудове на Хенри Кисинджър, мемоарите на Нелсън Мандела и Михаил Горбачов, „Мемоарите за Втората световна война” на Чърчил и др.

Най-продаваната българска поредица за последните години – „Български хроники” на Стефан Цанев в четири тома.

Поредицата „Златни детски книги” - със 75 класически детски заглавия – „Мечо Пух”, „Алиса”, „Пипи”, романи на Майн Рид, на Кестнер, на Жул Верн, Майн Рид, както и на българските писатели Братя Мормареви, Емилиан Станев, Ангел Каралийчев и десетки други.

Сред ексклузивно издаваните от КК „Труд” детските издания на българския пазар са: произведенията на Биатрикс Потър – „Зайчето Питър” и „Хрониките на Нарния” от Клайв С. Луис. 

В поредицата „Златна колекция” класика с луксозни и със специален дизайн четива годишно излизат поне по 5 заглавия на автори като Шекспир, Александър Дюма, Фицджералд, Артър Конан Дойл, Сенкевич и др. В момента в поредицата се поддържат 25 книги, две от тях са двутомници.

Издателството изработва и електронни книги. Всички книги на издателството могат да се видят на щанд на Книжна борса „Искър” – най-голямата книжна борса в страната, както и да се поръчат онлайн на www.trud.cc.

е-книжарница на КК "Труд"