Космос

Легендарното сп. "Космос" се завърна при своите читатели от септември 2018 г. След 23 години прекъсване списанието, с който поколения жадни за знания българи израснаха в годините на Желязната завеса, се възражда в луксозно пълноцветно списание.

Изданието излиза за първи път през 1962 г., а колекциорите пазят и до днес тези почти 300 книжки, написани на великолепен език от блестящи редактори и разказвачи. Списание, което в годините на социализма трябваше да ти запази близък продавач на сергията, за да бъде прочетено от кора до кора от цялото семейство. Космос от знания, който създаде няколко поколения свободомислещи учени и мечтатели.

Днес "Космос" e с по-модерен дизайн и с повече страници. Различен е и като съдържание, тъй като светът около нас се промени през всичките тези години, както бонбоните "Черноморец" вече не са това, което бяха във времето на социалистическия дефицит.

Излиза в последния петък на всеки календарен месец и предлага 80 страници с научни открития, истории за древните цивилизации, криминални загадки, истории за живота на известни личности и загадките на инспектор Стрезов.