Как ще живеем в дългия COVID, дискусия на "24 часа"

Как ще живеем в дългия COVID,
дискусия на "24 часа"

Министър Кацаров и директори на най-големите болници ще пишат рецептата как здравната система в България да се справи с новите предизвикателства в пандемията 

За 11-път събираме на дискусия българските медици 

Как ще се справи българското здравеопазване с новите вълни от COVID, със страха на българина от последиците на болестта и с отказа масово да се ваксинира в глобалната пандемия? 

Защо “дългият постковид е най-голямото предизвикателство пред здравните системи”? 

Как държавата може да помогне в ситуацията, когато разходите на осигурителната система растат заради мащаба на заразата и разнообразните прояви на вируса? 

Отговори на тези въпроси ще потърси “24 часа” с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, ректора на Медицинския университет в София акад. Лъчезар Трайков, Михаил Околийски - експерт в Офиса на Световната здравна организация в България, шефа на НЗОК Петко Салчев, главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, известния вирусолог проф. Радка Аргирова, проф. Ива Христова, директор на НЦЗПБ. 

За първи път своята визия за борбата с COVID ще споделят и новите директори на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” и на Университетска болница “Александровска” - проф. Иван Поромански и д-р Атанас Атанасов.
По време на дискусията ще бъде представено и последното издание на алманаха “Лекарите, на които вярваме”. 

Тази година освен имената и контактите на най-изявените медицински специалисти у нас ще проследите всичко за всички изяви на т. нар. дълъг постковид в различните сфери на медицината. 

От една страна, твърде много хора страдат от дългия постковид, а от друга - вирусът продължава да изненадва и с ефекти върху човешките системи и органи. 

Изданието е уникално, защото се опитва да събере на едно място всичко важно именно за следващия ден. В него са разказани безспорни медицински факти на професионален медицински език, но и разбираемо за читателите. 

Лигата на “Лекарите, на които вярваме”, бе създадена от "24 часа” през 2011 г. като проект за медиците, ползващи се с най-голямо доверие на пациентите в България. 

Само те номинират и съставят този списък, който през 2021 г. включва 680 лекари от цялата страна. 

Подробен репортаж за дискусията на 5 октомври на сайта на “24 часа”, както и на нашата фейсбук страница.