„24 часа” и МРРБ събраха кметове и областни на дебат за новото райониране

„24 часа” и МРРБ събраха кметове и областни на дебат за новото райониране

„24 часа” събра кметове, областни управители, учени от БАН и Алма Матер, представители на бизнес сдружения и студенти от УАСГ с регионалния министър Николай Нанков и неговия екип на първото публично обсъждане на новото райониране на България след 2020 г. То бе организирана от в. „24 часа” и МРРБ на 26 февруари в София Тех Парк.

България да бъде разделена на 4 икономически района с нови имена - Югозападен, Тракийско-Родопски, Черноморски и Дунавски. Те ще са свързани с културно-историческите връзки между дунавските, черноморските и тракийските общини.Така е в държави от Стара Европа като Италия, Австрия, Германия.

Това предложение на МРРБ е един от двата най-одобрявани варианти за прекрояване на картата на България, стана ясно на дебата. Другият харесван вариант е предложение на Института за пазарна икономика и също предвижда 4 района.

Кметовете и областните управители благодариха на „24 часа” за организирането на първия публичен дебат за новото райониране и изявиха желание да домакинстват на следващи регионални дискусии, организирани от вестника и МРРБ.

Вижте публикациите за дебата в сайта на в. „24 часа”