„24 часа” отличи „Достойните българи на годината” за 16-и път

„24 часа” отличи „Достойните
българи на годината” за 16-и път

Доброто има много лица и това се видя на церемонията „Достойните българи на годината” на 19 март в препълнената зала „Концертна” на Централния военен клуб в София.

35 души спасявали, помагали, дарявали, отстоявали справедливи каузи,

бяха отличени на 16-ото издание на проекта на „24 часа”, превърнал се в кауза на медията. Основен партньор в наградите „Достойните българи” за 5-а поредна година е „Мтел”. В проекта участват фондация „Нашият дом е България”, фондация „TRACE за хората”, „Алианц България”, „Геотехмин”, Първа инвестиционна банка, „Лукойл”.

Голямото отличие - копие на златния ритон от Панагюрското съкровище, бе връчено от премиера Бойко Борисов на Емилиян Кадийски, Тонко Влахов и Тихомир Кръстев, инициатори и двигатели на „Враца софтуер общество”. С безплатни курсове те дадоха възможност на стотици млади хора да започнат престижна работа. Новите програмисти се включват в най-бързо развиващата се индустрия в страната, без да напускат Враца. „Благодаря, че сте в България и сте останали във Враца”, каза им Бойко Борисов. „Горди сме с вас, да сте живи и здрави”, пожела им още премиерът.

Специална награда на турската архитектка Фикрие Булунмаз връчи председателят на Комисията по културата и медиите на Народното събрание Вежди Рашидов. 7 години арх. Булунмаз ръководи реставрацията на българския храм „Свети Стефан” в Истанбул. Рашидов предложи г-жа Булунмаз да получи държавно отличие за Желязната църква. В знак на уважение за стореното добро дойдоха посланикът на Турция в България д-р Хасан Улусой и посланикът на България в Турция г-жа Надежда Нейнски.

Главният редактор на в. „24 часа” Борислав Зюмбюлев връчи специален приз на

Димитър Бербатов за дейността на създадената от него фондация. Вече 10 г. той подпомага младите хора да развиват своите дарби и им дава шанс да ги споделят със света. „Тази награда закъсня с 5 г. Защото Бербатов не иска да прави своята благотворителност публична. Димитър Бербатов подпомага талантливи деца абсолютно безкористно от десетилетие. Това е неговата кауза и той

наистина е добър човек”, каза главният редактор на „24 часа”.

„Приемам тази награда от името на нашия отбор във фондацията - всички деца и техните родители, които възпитават тези талантливи българи. Всъщност ние им даваме поле за изява, за да покажат, че има и винаги ще има достойни българи. А те заедно с всички вас тук показаха, че супергерои съществуват, дават пример с успеха си и помагат и на другите хора. Затова благодаря още един път от тяхно име”, каза Димитър Бербатов, който близо час след церемонията търпеливо раздаваше автографи и се снимаше с отличените деца (цялото изказване на Димитър Бербатов прочети тук).

Представяне на достойните българи на годината със снимкова галерия и видео може да видите тук.

Репортаж за церемонията „Достойните българи на годината” със снимки и видео вижте тук

Виж цялата церемония тук