Кръгла маса "Учители за дигитално образование" организира в. "24 часа"

Кръгла маса "Учители за дигитално образование" организира в. "24 часа"

Кръгла маса "Учители за дигитално образование" организира в. "24 часа" на 4.10.2018 г. в НДК в партньорство с Министерството на образованието и науката, Дигитална национална коалиция и Столична община. С форума стартира вторият етап от съвместния ни проект с VIVACOM "Образование 4.0" 

На дискусията каним изтъкнати учители от цялата страна - преподаватели и директори, от целия спектър на тази професия, за да чуем техния опит и виждания за дигитализация на учебния процес и за начините за подобряване на дигиталните и иновативни умения на децата, които да бъдат приложени в учебния процес. Ще търсим отговор на въпросите: „Колко бързо може да стане дигиталната промяна на класната стая?”, „Какво и как да се направи, за да е устойчив този процес на трансформация?”

"24 часа" ще организира още две кръгли маси по темата- Те са замислени по логиката, че в дигиталната комуникация има 3 страни: учители, родители и ученици. Искаме да дебатираме проблемите и решенията с всяка от тях, за да стигнем до обобщения за голямата национална дискусия.

През втората половина на октомври предстои кръгла маса „Ученици за дигитално образование”. На тази среща ще поканим ученици от различни класове и училища - държавни и частни. Искаме да чуем тяхната гледна точка за това какви са границите на дигиталното съдържание и неговите носители в учебния процес.

В началото на ноември следва кръгла маса „Родители за дигитално образование”

На тази среща ще поканим родители от различни поколения и социални общности, хора, чиито деца са в различни типове училища. Искаме да разберем как те си представят перспективите за дигитална реформа в училище. И как дигитализацията може да помогне и да подтикне родителите към по-голяма ангажираност в средното образование.

След като с помощта на тези 3 широки дискусии направим пътна карта на проблемите и възможните решения, както ги виждат всички в „триъгълника" на образователния процес, нашият проект предвижда заключителна национална конференция „Образование 4.0" в началото на 2019 г. 

Ще поканим всички заинтересовани институции, както и учители, родители и ученици. Целта е да обсъдим изводите от пътната карта, да начертаем дигитална стратегия и да опитаме да достигнем до конкретни решения за необходимите конкретни действия, процедури и ресурси.

На сайта 24chasa.bg може да се запознаете с ключовите изказвания на откриващата конференция по проекта „Образование 4.0”, състояла се на 1 юни т.г., както и с всички дискусионни публикации от кампанията досега