Светла Стоянова спечели "Агробизнесмен на България" за 2018 г.

Светла Стоянова спечели
"Агробизнесмен на България" за 2018 г.

Светла Стоянова - собственик и управител на фирма „Хелга-Светла Стоянова”, грабна големия приз на конкурса "Агробизнесмен на България" за 2018 г. , който й бе връчен от министъра на земеделието Румен Порожанов.

Конкурсът, организиран от най-авторитетния агровестник в България "Български фермер", отличи най-добрите в земеделието за 28-ми път с подкрепата на Банка ДСК и в партньорство с Филип Морис България ЕООД. 

Отличия в още девет категории бяха връчени на стилна церемония в НДК на 13 ноември. Победител в категорията "Компания за иновативно хранене в растениевъдството" стана „Екофол. "Агроиноватор" стана Иван Иванов, собственик и управител на „Агротайм“. В категорията на "Компания за дигитализация на сектора" бе отличена НИК. Учен с принос за българското земеделие е академик Атанас Атанасов. В категорията "Успешно лансиране на нов продукт" призьор стана Приаксор на БАСФ. Агротърговец стана Пионер Семена България - Corteva Agriscience, а агроинвеститор - Антон Тотев. Призът "Компания с принос в обучението на кадри" заслужи „ЕвроФерт“

"Млад агробизнесмен на 2018 г." стана Милена Митова - Борисова, която благодари на баща си - Божидар Митов, който също е член на клуба "Агробизнесмен на България". Отличието връчи Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Банка ДСК. "За мен е голямо удоволствие да ви съобщя носителя за млад агробизнесмен за 2018 г. Както забелязах има много млади хора, които участват активно в агроземеделието. Банка ДСК подкрепя малките и средни предприятия. Неслучайно нашият слоган е "Доверието е взаимно", каза банкерката. Маринова заяви, че банката чрез служителите и продуктите си дава възможност на земеделците у нас да се развиват.

Подробен репортаж за церемонията със снимкова галерия вижте на сайта bgfermer.bg тук