Издателят на "24 часа" Венелина Гочева по Би Ти Ви: Трябва да носиш на бой и да стоиш зад хората си

Издателят на "24 часа" Венелина Гочева по Би Ти Ви: Трябва да носиш на бой и да стоиш зад хората си

Издателят на "Медийна група България" Венелина Гочева гостува в предаването "Търси се..." по Би Ти Ви в неделния предиобед на 16 юни.

"Вече се опитвам се да се връщам по-рано вкъщи, но не е лесно. Много е интересна внучката ми, особено като си изпуснал първите стъпки на сина си, да питаш всичко за нея сега", сподели още в началото на предаването Гочева.

Тя разказа за професионалния си път: "Много рано започнах да работя. Когато бях на 15 г., за първи път започнах да пиша. Попаднах във вестник "Средношколско знаме". Имах страхотно самочувствие, докато станах 12 клас. Мислех си, че журналистиката е много просто нещо. Аз поисках да отида кореспондент на "Народна младеж" във Велико Търново. Исках да отида сама. А родителите ми са страхотни, да са ми живи и здрави. Те са уникални хора", сподели журналистката.

"Аз бях най младият зам. главен редактор. На 27 години станах зам. главен на най-големия всекидневник в България. Трябва да носиш на бой и трябва да заставаш зад хората си", призна тя.

"Най голямото засилване беше преди 6 -7 години, когато се втурнах да вляза в сделката за "24 часа". Беше много тежко, рисковано. Но не станах самотна, станах по- обрана, по-мълчалива. Моите приятели знаят, че когато не ми е добре - просто изчезвам.

Станах много търпелива към всички неща, които се пишат за мен. Зарядът идва от любопитството. Много ме дразни, когато не го откривам у хората. Трябва да се научите да разказвате истории - това е най-важното в нашата професия. Умението и търпението да разказваш изчезна", добави тя.

"Венелина е най-целеустременият човек на света. Преди 11 години претърпяхме тежка катастрофа. Всичките ми ребра бяха счупени. "Бърза помощ" идва, приемат ме в "Пирогов", обаче скенерът е счупен. Венелина направи чудеса, за да ме преместят във Военна болница. Благодарение на това аз съм жив. Прави всичко за целта си. Включително и затова, че спаси вестника. Когато видя накъде отиват нещата, направи всичко възможно, за да го купи. Работи в момента по 12 часа на ден и аз съм й много благодарен за това", разказа пред камерата на bTV главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев.

"По принцип е човек, който се справя с всичко. Това е най-отчетливото й качество. Това, което прави, е грандиозен труд", сподели още той.

"Аз не съм свръх. Аз съм един нормален човек, който си обича професията. Опитахме се да търсим нещо по средата. Да не е в другия край. Да има нормални хора, които да пишат нормални мнения. Аз съм една жена, която никога не мисли за годините, които са минали. Човек, който обича да прави нещата с хора, които му вярват", призна Венелина Гочева в края на предаването.

Какво още сподели Венелина Гочева в "Търси се..." по Би Ти Ви и какво разказаха за нея колегите от в. "24 чака" - виж на 24chasa.bg тук

Видео от гостуването на г-жа Гочева в "Търси се..."