Хеми Перес представи световния бестселър на баща си "Няма място за малки мечти"

Хеми Перес представи световния бестселър на баща си "Няма място за малки мечти"

Синът на покойния израелски президент представи книгата му “Няма място за малки мечти”

“Когато бащата е общественозначима фигура, това често може да хвърля сянка в отношенията на бащата с децата. Баща ми обаче беше като дърво, което пропускаше светлина през клоните си. Учеше ни, че четенето е много важно. Казваше: “Ако ядеш 3 пъти на ден, няма да си гладен, но ако четеш 3 пъти на ден, ще си мъдър”, каза Хеми Перес, най-малкият син на покойния президент на Израел Шимон Перес.

Той дойде в България специално за представянето на световния бестселър на баща си “Няма място за малки мечти”, която се издава на български от КК “Труд”. Премиерата бе в Националната библиотека.

“Баща ми казваше на всички деца да не слушат родителите и учителите си. “Те ще ви повтарят какво да не правите, а вие можете всичко”, казваше той. Мен и брат ми ни учеше със своя пример. Беше много вдъхновяващ”, отговори Хеми Перес на въпроса какъв баща е бил бившият първи на Израел.

“Няма място за мечти” Перес започва да пише в началото на 2016 г. и завършва малко преди смъртта си през септември същата година. Тя не е само автобиография, но и история на Израел. Това мнение изрази Хеми Перес, както и всички официални гости.

Разширен репортаж за премиерата със снимкова галерия виж на 24chasa.bg