Трети випуск "Отличници на България" награждава в. "24 часа" на 31 октомври

Трети випуск "Отличници на България" награждава в. "24 часа" на 31 октомври

В навечерието на Деня на народните будители вестник „24 часа” ще отличи трети випуск талантливи деца от националната кампания “Отличниците на България”. Церемонията е в литературния клуб "Перото" в Националния дворец на културата в столицата на 31 октомври.

Близо 100 талантливи български деца, международни медалисти и бъдещи научни светила по математика, физика, химия, астрономия, програмиране, езици и бизнес попаднаха в първите два випуска на инициативата през 2017 и 2018 г.

Кампанията “Отличниците на България” има за цел да открои красивите умове на страната ни. Тези деца, които ни карат да се гордеем с постиженията им в науката и по международни състезания.

Целта на вестника е да покаже, че в България има достатъчно умни и знаещи деца, които постигат значими успехи с ума си. Деца, които са желани от всеки университет по света. С инициативата “Отличниците на България” разказваме техните истории, популяризираме техните успехи, труд и постоянство в преследване на мечтите им като пример за тези, които идват след тях. 

Кампанията се осъществява в партньоство с Министерство на образованието и науката и с подкрепата на: "Аурубис България", А1, GP Group, фондация "Трайс за хората", "Геотехмин" и Инвестбанк.

Четете историите на "Отличниците на България" на 24chasa.bg