„24 часа” връчва академичните оскари на 11 февруари

„24 часа” връчва академичните оскари
на 11 февруари

Министерството на образованието, „Отворено общество” и „24 часа” за четвърта поредна година ще направят публични резултатите от рейтинга на висшите училища.
   Най-смисленото състезание между университетите ще събере 23-ама ректори от цялата страна, 6-ма министри и зам.-министри, културни и спортни дейци и представители на бизнеса на церемония по награждаване на отличниците в рейтинговата система на висшите училища в България.       Отличията ще бъдат раздадени на 11 февруари в разкошната Салонна зала на галерия „Оборище 5” в София. Това ще бъде четвъртата годишна церемония, която „24 часа” организира.
    Сред хората, които ще връчат отличията, са министърът на образованието Красимир Вълчев, земеделският министър Десислава Танева, здравният Кирил Ананиев, на вътрешните работи Младен Маринов, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на Народния театър Мариус Донкин, бившият председател на парламента проф. Огнян Герджиков, вицепрезидентът на БОК Любо Ганев, генералните директори на БНТ и БНР Емил Кошлуков и Андон Балтаков, изпълнителният директор на „Нова броудкастинг груп” Вяра Анкова, членът на борда на директорите на bTV Господин Йовчев и др.
   Специални табели ще получат ректорите на университетите, които са първи в различните професионални направления според новия рейтинг на висшите училища у нас.
   Партньори на събитието за поредна година са „Кауфланд-България”, „Геотрейдинг”, „Глаболгарстрой”, „Трайс груп холдинг”, „Уникредит Булбанк”, „Каолин”, „Дънди прешъс метълс” и „Хидрострой”.

Още за рейтинга на университетите в България вижте на 24chasa.bg тук

Вижданията на мениджърите за връзката университети - бизнес виж тук