92-годишният Найчо Мулевски с голямата награда на "Космос"

92-годишният Найчо Мулевски
с голямата награда на "Космос"

Голямата награда на „Космос” отива при най-възрастния абонат на списанието – 92-годишния Найчо Мулевски от село Хрбарино, община Родопи. Той получава пълния комплект от 4-те тома на „Български хроники” на Стефан Цанев.

Мулевски е проектант, който десетилетия наред е ръководил предприятия. Улича се от квантова физика и е щастлив, че открива материали с подобна тематика в сп. „Космос”. Харесва статии, посветени на Космоса, показващи какви малки частици сме от него. „Чета списанието откакто се помня – казва Мулевски. – От много млад го следа, още преди студентските си години. Пазех си броевете дори в годините, когато вече не го издаваха. Сега, когато видях, че отново излиза, с радост се абонирах.”

Хилядите почитатели на списание "Космос" могат да се насладят на новия брой 3 за 2020 г., който вече е на пазара.
Основна тема в броя е "Епидемии срещу човечеството", където се проследява как пандемиите през вековете променят човешката история.
Прилепите не са опасни въпреки COVID-19

На страниците на брой 3 за 2020 г. ще намерите още:

Рестарт: Мисия „Земя” – как астронавтите оцеляват след мисия в космоса;От секс ли умира Рафаело, или е отровен;Все по-близо до граала: Козът между мозъка, съзнанието и подсъзнанието – Къде е тайният вход, през който Никола Тесла и Дмитрий Менделеев получиха достъп до гениални открития;Евтаназията – желана, но скъпа смърт – според изчисленията на английски журналисти цената в частни клиники достига до 20 000 евро;Индианците от Пирасу: За нас природата е майка, не околна среда;Женият Ал Капоне – какъв е бил мафиотът в Алкатрас;Съкровищата на тамплиерите;Бесовете на Достоевски – геният е измъчван от купища страхове и е подчинен та патологична страст към хазарта. Рулетката – над словото, славата, уважението и любовта;Айртон Сена – неразказаната история на великия шампион.

Ако изолацията и карантината вкъщи ви потиска, ако скуката е на път да ви надвие, не се колебайте, абонирайте се за „Космос” По-лесно е. На сергиите и в бензиностанциите свършва бързо.

Онлайн абонамент за списание "Космос" може да направите тук