Кои са вдъхновяващите жени в България

Кои са вдъхновяващите жени в България

Посочете ни добрия пример, а “24 часа” и MILA.BG ще разкажат за него. 

На пръв поглед те са “обикновени жени”, далеч от лустросаните образи из светските хроники. Но техните характери и съдби доказват точно обратното - тези момичета имат таланта да вдъхновяват околните и да светят ярко в сивото. 

Кои са те? “24 часа” и MILA.BG ще ги потърсят отново за втори пореден път с кампанията си “Вдъхновителки”. 

Първите 18 вдъхновителки - жени с различни професии и истории, но всяка от тях - мотиватор на много други в своя кръг, бяха отличени миналата пролет на изпълнено с емоции тържество. Кои са те - виж на 24chasa.bg тук

Тази година отново търсим най-впечатляващите жени в България. Тези, които умеят да променят средата, които знаят как да движат напред други жени, които са мотор за подкрепа и мощна личностна промяна. Ще ви разказваме за тях на страниците на в. “24 часа”, както и на двата ни сайта – 24chasa.bg и MILA.BG

Тази година кампанията ще премине основно под знака на жените, които помагат. Срещнахме много от тях от началото на ситуацията с коронавируса в България. От първия ден те събираха средства, организираха производства, движеха благотворителни кампании, вдъхваха кураж и демонстрираха сила, която донесе на всички ни много надежди в трудните месеци. 

Още в началото на кампанията ще ви срещнем с героите от проект “За Доброто” – жените, които от 13 март т.г. са помогнали с предпазни средства на над 100 болници в цялата страна и които вдъхновиха хората да даряват, с което събраха над половин милион лева. С тези средства бяха закупени респиратори и друга жизненоважна техника за българските болници. 

Ще ви разкажем и за момичетата от Еmprove, които със своята кампания #РаноБудна оказват помощ на жени, които са жертва на домашно насилие. В тяхно лице десетки пострадали българки откриват грижата и огромната надежда да се освободят от кошмара и да започнат живота си наново - силни, будни и не сами. 

Първата вдъхновителка тази година ще е именно една от тях - момиче, преживяло 13-годишна връзка с насилник. След период на дълго и мъчително осъзнаване днес живее, за да помага на други “сървайвърки”, както те сами се наричат, да се справят.
Напишете ни кои жени ви вдъхновяват и защо. Посочете ни ги, а ние ще разкажем на повече хора - така, както доброто се предава нататък.

Очакваме да ни кажете кои са вашите вдъхновителки като лично съобщение във фейсбук страницата на MILA.BG или на editors@mila.bg.
Благодарим на партньорите ни в тази кампания - “Филип Морис България” и Eucerin, които не просто повярваха в нея, но и ще ни помогнат да открием истински красиви, смели и необикновени момичета!

Още подробности вижте на 24chasa.bg