Първите "Вдъхновителки 2020" са жени, посветени на помощ към другите

Първите "Вдъхновителки 2020" са жени, посветени на помощ към другите

С емоционално събитие на 9 юли в клуб "Перото" на НДК стартира втората кампания „Вдъхновителки“ на „24 часа“ и дамския сайт MILA.BG.

Инициативата отличава жени, които вдъхновяват околните с добрия си пример, и тази година ще обърне специално внимание на благотворителките.

"Благодаря ви, че днес сте тук - много е особено времето, но в живота понякога не се случва така както сме планирали. Благодаря за разбирането, че още от влизането успяхме да спазим дистанция и да обърнем цялата ненормалност на обстановката на шега, макар че тя изобщо не е такава - така главният редактор на mila.bg Мила Иванова посрещна гостите на събитието по повод старта на "Вдъхновителки". - Надявам се през март идната година, когато е краят на кампанията, да може всички да се прегръщаме, а дотогава да осветляваме доброто и да попълваме онези редици на надеждата, от които обществото ни има нужда. Емоционално ми е, защото ако миналата година бях сигурна, че има смисъл от тази кампания, то сега смисълът направо крещи." 

Първото интервю в новото издание на кампанията е с жена, била жертва на домашно насилие в продължение на 11 години. След като успява да се откопчи от кошмара на своя насилник, тя се посвещава на това да помага на други жени в подобна ситуация като част от проекта „РаноБудна“ на фондация Emprove (четете това интервю в съботния брой на в. "24 часа" на 11 юли). 

Очакваме да ни кажете кои са вашите вдъхновителки като лично съобщение във фейсбук страницата на MILA.BG или на editors@mila.bg.
Благодарим на партньорите ни в тази кампания - “Филип Морис България” и Eucerin, които не просто повярваха в нея, но и ще ни помогнат да открием истински красиви, смели и необикновени момичета!

Още подробности за старта на кампанията "Вдъхновителки 2020" четете на сайта 24chasa.bg тук