"24 часа" отличи 4-и випуск "Отличници на България"

"24 часа" отличи 4-и випуск
"Отличници на България"

19 момичета и момчета и една ученическа фирма получиха вируално награди за блестящите си постижения на годишната церемония, която вестник "24 часа" организира на 30 октомври с партньорството на А1, "Аурубис България","Джи Пи Груп", "Геотехмин" и фондация "Треис за хората".

Заради разрастващата се епидемия наградите бяха връчени онлайн.
Тази година ни показа, че е изключително важно да имаме каузи и да си помагаме. И че трябва, за да успеем като общество, да дадем най-доброто от себе си, за да помагаме на тези, които са в нужда. Именно това прави Тайра Ридваева. Само на 11 години тя е отдадена на програмирането, обявена е за дигиталното момиче на Европа и вкарва всичките си сили, за да подпомага живота на деца с увреден слух чрез работата си. Тя получи виртуалната си награда от министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Благодарности на "24 часа", които за поредна година представят постиженията на учениците и като цяло са най-ангажираната медия с темите на образованието. Образованието е темата, където има най-много положителна енергия, вяра, оптимизъм и надежда за бъдещето. Благодаря на всички спомоществователи на събитието, защото те помагат и в сферата на образованието. Връчваме тези награди в навечерието на Деня на народните будители. Будителите са тези хора, които са създали и утвърдили нашата писменост, духовност, език, култура, но будители са и всички, които днес с интелектуалната си, творческа енергия днес да вдъхновят много хора", каза Вълчев. 

Когато говорим за отличници има една конотация, че това е оценката Отличен (6). Вие сте успели да спечелите признанието, оценката, дори да вдъхновите други, за да получите тази оценка "Отличник на България". Това не е обикновена оценка в училище, тя се дава, защото сте вложили енергия и време, за да бъдете творци, знаещи и можещи хора, а не просто да имате оценка Отличен (6). Това е разликата между днешното и традиционното учене, защото живеем във време, когато е много по-важно да бъдем творци. Убеден съм, че вие ще бъдете хора, които ще вдъхновяват другите и по този начин вие също ще бъдете будители", каза още Вълчев. И изрази надежда много от отличниците да се ангажират в бъдеще с каузата за наука и образование.

Пълен репортаж за церемонията и онлайн дебата с "Отличниците" с видео вижте на 24chasa.bg тук