Хиляди следиха онлайн церемонията за обявяването на “Лекарите, на които вярваме” на в. "24 часа"

Хиляди следиха онлайн церемонията за обявяването на “Лекарите, на които вярваме” на в. "24 часа"

Хиляди следиха онлайн тазгодишната церемония за обявяването на “Лекарите, на които вярваме” 

Възобновяване на работата на кабинетите за неотложна помощ и създаването на звена, които да отменят джипитата и лекарите от болниците в извънработното им време. И връщане на обединените районни болници, за да се подобри както лечението в доболничната помощ, така и организацията на здравеопазването в отдалечени райони на страната, а и в големите градове през уикендите. 

Тези предложения отправиха лекари, на които българите вярват, в дискусия на в. “24 часа” за поуките от пандемията и живота след нея. 

Дебатът “След утрешния ден” се проведе в столичния хотел “Хаят”, а онлайн в него се включиха 600 медици, отличени като лекари, на които вярваме, в инициативата на “24 часа”. Хиляди проследиха дискусията, излъчвана наживо на сайта на “24 часа” и фейсбук страницата на вестника.

В дискусията „След утрешния ден” в залата участваха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, ректорът на Медицинска академия – София акад. проф. д-р Лъчезар Трайков, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. Любомир Киров, шефовете на ключовите столични болници: проф. д-р Борис Богов - изпълнителен директор на Университетска болница „Александровска”; проф. д-р Асен Балтов - изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”; проф. д-р Иво Петров - медицински директор и началник Клиника по кардиология и ангиология към Университетска болница Аджибадем Сити клиник, д-р Стефан Константинов - изпълнителен директор на УСБАЛО – София, Д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на ПСАГБАЛ „Света София”, проф. д-р Цветомир Димитров - изпълнителен директор на Университетска Първа МБАЛ София "Св. Йоан Кръстител", както и д-р Милен Врабевски - изпълнителен директор и основател на „Комак Медикал”, Николай Хаджидончев - изпълнителен директор на фармацевтичната компания „Тева”, студенти-доброволци. Онлайн се включиха шефове на болници в Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Плевен, изтъкнати медици-специалисти, магистър-фармацевти.

Пълен репортаж от дискусията "След утрешния ден" с видеа и снимкова галерия вижте на 24chasa.bg тук

Пълното изказване на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов

Сега вярваме на младите, обявиха лекарите от лигата на "24 часа"