21 академични оскара за 2020 г. връчи "24 часа" на университетите отличници

21 академични оскара за 2020 г. 
връчи "24 часа" на университетите отличници

Бъдещето на висшето образование е в мрежите от университети, които се обединяват доброволно, за да създават наука и да предоставят заедно по-качествено образование на студентите си. 

Тази картина на висшето образование в България описаха министърът Красимир Вълчев, представителите на бизнеса и ректорите на най-добрите университети в страната на дискусия, организирана на 25 февруари от “Клуб “24 часа”. На нея бе обсъдено развитието на висшите училища до 2030 г. според приетата Стратегия за развитие на висшето образование.

За пети пореден път се състоя  и церемонията, станала известна като "Академичните оскари". На нея университетите отличници в рейтинга на висшите училища за 2020 г. получиха своите отличия. Тази година церемонията премина с онлайн връзка, но се превърна в голяма дигитална среща на ректорите и бизнеса.

Церемонията се състоя след дебата за промяната във висшето образование. Ректорите на 21 отличени университета "получиха" специалните табели виртуално, но ще ги получат и реално. 

На церемонията имаше усещане за общност, която е с воля и енергия за промяна на висшето образование в позитивна посока.

Пълен репортаж от дебата за бъдещето на висшето образование и церемонията "Академичните оскари" (снимкова галерия и пълен видеозапис) вижте на 24chasa.bg тук 

"Кандидатстудентски наръчник" - от тук безплатно приложение от 24chasa.bg