“24 часа” отново подава ръка на малкия бизнес

“24 часа” отново подава ръка на малкия бизнес

От 19 април стартира събирането на номинации в конкурса “Големите малки”, организиран от вестник “24 часа” за седма поредна година. Срокът за кандидатстване е 31 май, а победителите ще бъдат обявени на тържествена церемония в края на юни. 

Право на участие в конкурса имат всички фирми, които отговарят на законовите изисквания за малък бизнес (до 50 служители и оборот под 10 млн. евро на година). Пълните условия може да видите на сайта на кампанията - www.golemitemalki.bg. А наградата е реклама на стойност 10 000 лв. във вестник “24 часа” и сайта 24chasa.bg

Защо го правим? Защото малкият и средният бизнес са гръбнакът на икономиката. Малките фирми осигуряват най-много работни места, плащат сумарно най-много данъци и произвеждат най-голям дял от брутния вътрешен продукт. 

Защото искаме да покажем, че в България не всичко е “сиво”. Че има фирми, които с личния си труд и предприемчивост могат да служат за пример дори на големите в бизнеса. 

Защото всеки малък бизнес може да бъде “Голям” - с нова пазарна ниша, която е открил и разработил, с иновация, която е накарала големите да го копират, или със специално отношение към клиентите, което го отличава от неговите конкуренти. 

Конкурсът “Големите малки” има вече шест успешни издания, като досега са отличени над 70 малки фирми, а общата стойност на наградите под формата на реклама в изданията ни надхвърля 700 000 лв. Партньори в тазгодишното издание са Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Пощенска банка, Българската агенция за експортно застраховане, А1, “София Тех парк”.