Жените, които променят

В луксозното издание “Жените, които променят” събрахме профилите и историите на 100 от най-успелите и влиятелни жени у нас. Без политици. Те бяха забранени лично от издателя. И тъй като подобно обобщение за успех и влияние е задължаващо, бяхме изключително внимателни в подбора. Съставихме извадка от имена и биографии, която може да не покрива цялостния облик на съвременната българка, но техните истории поне могат да я провокират не само да мечтае, но и да започне да изкачва подобни върхове. На 22 юни ги поканихме да се видим очи в очи. 

Какво разбрахме за
успялата българка днес
от срещите с тези 100? 

Бизнессекторът е с най-голям процент успяващи дами. Сканирахме скалата на постиженията на мениджъри във всички области - маркетолози, рекламисти, собственици на малки и големи компании, юристи, земеделци, банкери, визионери, дипломати. 

В нашата своеобразна антология на успеха добавихме емблематични имена от медицината, фармацията и стоматологията.
Жени, които в своята
професия са на световно
ниво, постигайки
максималните
стандарти 

В областта на изкуството и културата имаме не по-малко впечатляващи имена – те са писатели, поетеси, актриси, певици, издатели, драматурзи, галеристи, стилисти, тв водещи, продуценти, журналисти, режисьори.
Спортистите също са съществена част от женския успех със златни медали и световни рекорди. 

Успелите, които променят средата, обикновено са семейни и майки на поне едно дете. Прави впечатление, че кариерният успех е пряко свързан с този в личната сфера. И не бива да се вярва на твърдението, че кариерата пречи на семейството. Точно обратното е -
явно семейството дава
стабилност на жената
да върви към върха 

В голямата си част дамите лидери имат професионален опит в чужбина или проекти с чуждестранни партньори. Те са “внесли” ценни практики и ръководят според най-съвременните световни стандарти. 

Генерално възприемат пандемията като голям и ценен урок, портал към нови възможности и трендове във всяка сфера.
Най-често сред тях преобладава настройката, че
добрият мениджър
възпитава с личен
пример и вдъхновение 

Богатството си измерват в изживени моменти и подадени ръце, в мъдростта през опита и в любопитството да останат винаги ученици.
Никоя от жените, които променят, не вярва, че успехът и щастието могат да бъдат открити и съпреживени без силен партньор до себе си. 

Те не вярват и в разделението по полов или какъвто и да било друг признак. Вярват в усърдието, в таланта, в силата на мечтите и в това, че в края на деня е най-важно да си удовлетворена и щастлива. Без значение дали си успяла... 

През есента платформата “Жените, които променят” ще излъчва умни послания на тема икономика, образование, здравеопазване, екология, култура чрез видео дебати в сайтовете 24chasa.bg и MILA.bg, както и в най-влиятелния български всекидневник “24 часа”. В него българите имат и най-голямо доверие, показа и последният годишен доклад на института “Ройтерс”.

Подробен репортаж от стилното парти в "Бедрум Премиум" със снимкова галерия вижте на 24chasa.bg тук