Досие

На 96 пълноцветни страници списание „Досие" разкрива неизвестни факти и истории за значими фигури, събития, загадки и конспирации.

Първият брой бе посветен на личния архив на Тодор Живков, до който екип на в. „168 часа" единствен получи достъп, за да извади на бял свят неизвестни факти и истории от живота на бившия лидер.

В списанието бяха публикувани неизвестни снимки на Тодор Живков и десетки документи от неговия кабинет - от доноси и молби за ходатайства до стенограми от секретни заседания и тайни доклади.

Разследването повдига завесата над разочарованията във фамилията на нещастния диктатор, свързани със смъртта на жена му, пазените в дълбока тайна скандали със сина му и кончината на Людмила Живкова.

Вторият брой бе посветен на златната история на България - легенди, проклятия и мистерии на българските съкровища. Там може да прочетете как археологът на Хитлер краде скъпоценностите на хан Кубрат. Кои са най-уникалните експонати в колекцията на Васил Божков. Какви богатства крие дъното на Черно море и как отровни газове и проклятия убиват иманяри, открили съкровища.